foto-whatsapp

L’aplicació de missatgeria instantània WhatsApp segueix fent millores. Després dels missatges, les trucades gratuïtes o les notes de veu, ara fa un pas més i permeten les videotrucades. Des d’avui els usuaris ja poden descarregar-se la nova versió que permetrà que tots els terminals en puguin fer ús.

Aquesta nova funcionalitat no és cap gran novetat si ho comparem amb el FaceTime d’iPhone, Facebook Messenger o Google Duo però el que realment té impacte és el gruix d’usuaris, els més de mil milions de mòbils que utilitzen WhatsApp a dia d’avui que en gaudiran. Una altra funcionalitat és que es podrà utilitzar tant la càmera frontal com la principal, també minimitzar la pantalla per seguir escrivint i alternar entre els modes apaïsat i vertical. Les videotrucades, tal com passa amb les trucades de veu, només podran ser entre dues persones, ja que l’actualització no permet les connexions grupals.

Com fer les videotrucades?

Senzill. Només s’ha de prémer la icona de trucada, que es troba en el mateix lloc on es trobava el de trucades de veu, a la part superior de la pantalla de qualsevol conversa individual. A continuació, l’aplicació et preguntarà si vols iniciar una trucada de veu o de vídeo. Una qüestió a tenir en compte que és especialment important: a l’hora de realitzar les videotrucades s’utilitzen dades d’internet. Això significa que si no tenim una xarxa Wi-Fi disponible, es consumiran dades mòbils.