Últimament sento a parlar molt sobre el coaching com a tècnica motivacional o com a font d’inspiració per al món empresarial. No obstant això, poc s’ha comentat sobre quin és exactament el paper que te aquesta figura per a motivar treballadors, grups de treball i corporacions senceres.

La comunicació és una eina clau per motivar els empleats. A continuació volem aclarir dubtes i fer una radiografia de la nostra experta en comunicació i les seves funcions principals:

La nostra experta en comunicació és la persona encarregada de motivar aquells treballadors que estan inmersos en una intensa rutina de treball que els pot arribar a afectar a l’hora d’aconseguir els seus objectius laborals i la seva felicitat a l’empresa i fora d’ella. Així doncs, per millorar el seu rendiment i benestar, aquesta professional de la motivació treballa directament en l’organització i en l’estructura de l’empresa de la mà dels seus propis treballadors: ha de tenir empatia, ser capaç de comprendre diferents punts de vista, construir confiança amb els empleats, així com ser clar, concís i pacient.

Entre les tècniques que utilitza trobem: l’escolta constant i activa, l’atenció plena o mindfulness, tècniques de PNL (Programació NeuroLingüística), exposicions grupals, brainstormings o pluja d’idees, jocs de qualitats, Línia de la vida (representació gràfica de allò que ha marcat la vida d’un treballador) o Feedback 360º (on tots els membres de l’organització reben feedback dels seus companys després d’haver emplenat un qüestionari), entre d’altres. Amb aquestes tècniques, el coach empresarial tracta de capacitar perquè s’impliquin i comprometin laboralment per aconseguir una millor gestió dels conflictes interns.

Funcions principals:

Treballa colze a colze amb els equips a les empreses per evitar que la manca de motivació afecti directament a la productivitat. I entre les seves funcions principals, destaquem les següents:

• Millorar les tècniques interpersonals de comunicació dels treballadors

• Fomentar la motivació de treballadors desmotivats

• Incrementar la seva productivitat

• Oferir eines per resoldre conflictes

• Aconseguir una major implicació i felicitat a la feina

A més d’aquestes funcions i mitjançant tècniques de motivació, el Coach empresarial detectarà les diferents habilitats i qualitats dels treballadors per potenciar-les i aconseguir els objectius empresarials proposats. I és que, si busques aconseguir l’èxit de la teva companyia, involucrar la plantilla a tots els nivells de l’organització és la millor de les estratègies.

Si necessites a un Coach Empresarial, no ho dubtis, posa’t en contacte amb Red Harvey.

redharvey@redharvey.com

www.redharvey.com

Gràcies!

Red Harvey.